13
Nov
A legtöbb csikóhal monogámiában él párjával, úszás közben a farkukkal kapaszkodnak egymásba és rendszeresen udvarlással erősítik párkapcsolatukat. Azon fajok egyike, amelyiknél a férfi költ: párzáskor a nőstény a hím költőzacskójába préseli az ikrákat, amelyeket a hím saját testében termékenyít meg.
13
Szep
A bordás krokodil.Mivel kiváló úszó, messzire kimerészkedik a nyílt tengerre is. Ezzel egyedülálló a krokodilok között. A legveszélyesebb krokodilok közé tartozik és a legnagyobbra is nő, egyes hím példányok becslések szerint a 7 métert is elérhetik és akár 1300 kilogrammot is nyomhatnak. Bőrükért és fogaikért irtják őket, vadászatuk miatt lényegesen lecsökkent a létszámuk.
15
Nov
Az elefántok 20 kilométerről megérzik az érett gyümölcs illatát.
23
Már
A tigris bőre éppolyan csíkos, mint a szőre.
12
Ápr
Amikor az első kacsacsőrű emlős teteme 1798-ban megérkezett a British Múzeumba, a vezetőség azt gondolta, hogy hamisítvány és megpróbálták a csőrét kihúzni. A tudósok először azt hitték, hogy csak átverés a különös állat, amit egy hód farkából, egy vidra törzséből és egy kacsaféle csőréből fabrikáltak össze. Miután az első aranyásók beszámoltak arról, hogy a természetben is találkoztak a pontosan úgy kinéző kacsacsőrű emlőssel Ausztráliában, kénytelenek voltak elfogadni létezésüket. Még jobban elképedtek, mikor megtudták, hogy ezek az élőlények tojásokat raknak, de kicsinyeiket tejjel táplálják. E hihetetlennek látszó tulajdonságai miatt első tudományos neve az Ornithorhynchus paradoxus (furcsa madárcsőrű) volt.
09
Dec
Az elefántok akár 30 kilométerről is képesek kiszagolni a vizet, melyből ormányukkal egyszerre 10 liter vizet is képesek felszippantani, ez a mennyiség egy embernek akár négy napra is elegendő lenne.
06
Feb
A világ legnagyobb kutyája egy 1,035 méter magas 5 éves német dog, Freddy. Ha felágaskodik magassága a 2 métert is meghaladja. A 92 kilós házi kedvenc naponta 1 kilogramm darált marhahúst, 250 gramm steaket és 300 gramm májat fogyaszt. Angliában egy essexi lakásban él, szintén német dog szuka testvérével. A gazdájuk, Claire évente 4 millió forintot költ rájuk, arról nem is beszélve, hogy a gigantikus, bár barátságos házi kedvencek eddig 26 kanapét tettek tönkre.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com