21
Ápr
A 9. század végén élt Tunéziában egy arab orvos, Ahmed Ibn al-Jazzar, aki könyvében életvezetési tanácsokról írt, többek között szexuális problémákra is kitért. A 12. századra lefordították művét görögre, latinra, héberre, Európa-szerte elterjedt és használatban volt. Az írás szerint a potencianövelő gyógy szirup kínai fahéjból, borsból, lenmagból, hámozott édes mandulából, sárgarépa magjából, lucernamagból, ánizsból, sáfrányból, szegfűszegből és szerecsendióból tevődik össze. A hozzávalók elmorzsolása után sovány mézzel kell összekeverni és egy egyenes falú edényben kell tárolni a szert. Reggelente és esténként egy mogyorószem nagyságú adagot kell bevenni belőle. A középkori doktor szerint az eredmény nem marad el, mivel maga is kipróbálta, és úgy látta gyorsan hat.
02
Jan
A benne található tápanyagok és vitaminok miatt nyugtató hatású, jót tesz a szemnek, javítja a májfunkciót, segít stabilizálni a vérnyomást, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, fokozza a férfiak termékenységét, segíti a hajnövekedést, és támogatja a sebgyógyulást.
15
Nov
A brazil és venezuelai őserdőkben élő Yanomami törzs asszonyai hisznek abban, hogy az erős kisbabák születésének előfeltétele, hogy a terhesség ideje alatt minél több férfival éljenek nemi életet.
08
Ápr
Az "Abrakadabra" a valóságban tényleg varázsszó volt, a szénaláz gyógyítására alkalmazták. Az abrakadabra (abracadabra) egy misztikus formula, talán az egyik legősibb, írásban is megjelent varázsige. Már az ősi Sumerban is használták, láz és betegség elleni amulettként alkalmazták nyakunkba hordva az írott szót. Septimus Severus római császár orvosa i.sz.208 táján leírta a varázsige gyógyító használati utasítását: egy kis papírdarabra kellett írni, amelyet aztán a beteg nyakába kötöttek. Az illető 9 napig hordta. Akkor a szöveget át kellett vetni a beteg vállán, majd beledobni egy keletre folyó patakba. A varázsszót úgy írták le, hogy minden egymást követő sorban lehagytak a végéről egy betűt, míg végül csak az „a” betű maradt. Ahogyan a szó eltűnt, úgy kellett a beteg bajának vagy a láznak is fokozatosan eltűnnie.
01
Jan
Bőséget hoz a házhoz a következő esztendőben, ha újévkor a félig üres csuprokat és fűszertartókat: só-, bors, cukortartókat, mézes csuprot feltöltjük. Egy középkori babona szerint ha nem falunk fel mindent szilveszterkor, akkor az új esztendőben sem fogunk hiányt szenvedni.
15
Nov
A történészek legújabb kutatásaik alapján azt állítják, hogy a Bostoni Teadélután néven elhíresült akció során nem az adó ellen tiltakoztak, hanem el akarták lopni a rakományt. A teabálákat nem vágták fel a vízbedobás előtt, valószínűleg később akarták a vízhatlanul becsomagolt bálákat felhozni a víz alól.
15
Nov
Az aztékok olyan erős szexuális serkentő hatást tulajdonítottak az avokádó nevű gyümölcsnek, hogy a szűzeknek érinteniük sem volt szabad.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com