01
Ápr
Egy átlagos ceruzával 50 kilométeres vonalat lehetne húzni.
05
Ápr
Norvégia zászlaját a “zászlók anyjának” is szokták hívni, mivel 7 másik ország zászlaja teljes egészében megtalálható rajta. Ha a címereket figyelmen kívül hagynánk, akkor ez a szám jóval nagyobb lenne.
30
Szep
Amerikában 220 millió internetező van = az amerikai lakosság 73 százaléka, a világ internetezőinek 15 százaléka.
27
Máj
A szerecsendió kellemesen aromás, de erős fűszer, óvatosan kell használni. A szerecsendió kis mennyiségben jótékony hatással bír: mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést, kiválóan alkalmazható gyulladások és fájdalom csökkentésére, görcsoldónak, tudatébresztőnek, és jobb hangulatot is okoz, álmatlanság ellen is hatásos, valamint nyugtatószerként. Fűszerként pikánssá teszi az ételeket, süteményeket, ha túl sokat használunk belőle, kellemetlen csípős, kesernyés ízt tapasztalunk. Tulajdonképpen ez akadályozza meg a túladagolását, ami igencsak veszélyes lehet, két evőkanálnyi mennyiség elfogyasztása hallucinációkat okoz, amely jellegében narkotikus, >25 grammtól 3 napig hallucinálhat a fogyasztó, nagyobb adagban pedig akár halált is okozhat. Már az ókori Ázsiában és Egyiptomban is narkotikumként használták a szerecsendiót. A miriszticin nevű összetevője felelős ezért a hatásért. Szívproblémákkal küzdőknek, állapotos kismamáknak, gyerekeknek kis mennyiségben sem ajánlott a fogyasztása, fűszerként, vagy aromaterápiaként sem, mivel a szerecsendióban lévő anyagok a simaizmokra is hatnak (ezek adják a gyomor, a belek, a szív koszorúereinek, az agyi erek falának fő tömegét), ezért nem várt következménnyel lehet a vérkeringésre, a vérnyomásra.
01
Júl
Régóta tudjuk, hogy a napi egy pohár vörösbor fogyasztásnak jótékony hatásai vannak, de csak most fedezték fel kanadai kutatók, az ital mely alkotóeleme felelős ezért, arra is rájöttek, hogy ugyanazt a hatást lehet elérni ezzel, mintha egy órát edzettünk volna. A szőlő héjában található rezveratrol, amikor a szervezetbe jut olyan mennyiségben, mint amennyit egy pohár átlagos vörösbor tartalmaz, növeli a fizikai teljesítményt, az izomerőt, valamint javítja a szívműködést. Ez a három élettani hatás pont olyan mértékű, mint amit egy óra konditermi edzés után érünk el. Néhány élelmiszer még tartalmazza ezt a jótékony vegyületet: a szőlő, az étcsoki, a kakaó, a mogyoró. Hosszútávon persze ezekkel nem célszerű kiváltani a sportot, de egy-egy kihagyott edzés pozitív élettani hatását ki lehet váltani egy pohár vörösborral és kis mennyiségekben a felsorolt finomságokkal.
21
Aug
Az ujjak hosszúsága már a magzati fejlődés korai szakaszában eldől. Leginkább a férfiaknál figyelhető meg a mutatóujjnál hosszabb gyűrűsujj. Ez a tesztoszteron hormonok magasabb arányával indokolható. A magasabb tesztoszteron szinttel rendelkező férfiak pedig kevésbé hajlamosak cukorbetegségre, magas vérnyomás kialakulására, valamint a szív-és keringési rendszer betegségeire. Statisztikák szerint, ha egy férfinak minél hosszabb a gyűrűsujja, annál kisebb az esélye a szívinfarktusra.
26
Jan
Az Ezeregyéjszaka meséi eredeti szövege szerint Aladdin egy kínai kisfiú volt.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com