17
Okt
Amerikában lefolytattak egy érdekes kísérletet egereken, méghozzá a következőt: az egerek egy csoportja szőlőmag kivonatottal dúsított étrenden élt, míg a másik csoport tagjai nem szedték a kiegészítő készítményt. A vizsgálat során a szőlőmag kivonat gátolta a sugarak által keltett karcinogenezis folyamatát. A készítményt szedett egerek közt jóval kevesebb számban fejlődött ki daganat, illetve a kialakult tumor összességében nem kevesebb, mint 78 százalékkal kisebb volt.
22
Jún
A legtöbb rovarcsípés a lábán éri az embereket.
15
Nov
A "Snickers" nevű csokoládészeletet egy lóról nevezték el.
15
Nov
A navajo indiánok ugyanazt a szót használják a zöld, a kék és a bíbor színekre.
16
Feb
A kis banánok eredetileg egyenesen a talaj felé fejlődnek, azért görbülnek meg később, mert a Nap irányába növekszenek.
25
Aug
Tudományosan is bizonyított, hogy a csók sokkal egészségesebb, mint a kézfogás. Még akkor is így van, a tudjuk, hogy egy 10 másodperces csókkal 80 millió baktérium cserél gazdát. A brit kutatók a fertőzéstől félőknek az öklözést ajánlják az üdvözlés alternatívájának, ugyanis azzal feleannyi baktérium kerülhet át kezünkre. De még a puszis köszönést is jobbnak tartják. A bakteriológusok azt is kimutatták, hogy például egy megfázás esetén puszival kevésbé adják át az emberek a betegséget egymásnak, mint kézfogással.
15
Nov
Három évig folyamatosan nyomtatták Johann Gutenberg Bibliáját, mire a 200 darab, két kötetes, 1284 oldalas könyv elkészült. Ebből a mennyiségből jelenleg 47 darab helye ismert.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com