21
Már
A Rubik-kockával 43 252 003 274 489 856 000 kombinációt lehet kirakni.
10
Aug
A POP zenék 92%-a a szexről szól.
11
Ápr
A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. március 21-én készült el több éves munka eredményeképpen. A könyv mérete 4,18 x 3,77 méter. A 346 oldalas könyv 1420 kg-ot nyom.
13
Aug
Néhány Balaton-szakértő határozottan állítja: másfél évtized múlva megkezdődhet legnagyobb hazai tavunk kiszáradása. A Balaton is szerepel azon a listán, amelyet az ENSZ klímaszakértői állítottak össze arról a száz legveszélyeztetettebb helyről, amelyekre a klímaváltozás következtében néhány évszázad múlva már csak fotó emlékeztet. A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy a nyári csapadék mennyisége Közép-Európában akár harminc–hetven százalékkal is csökken. A szárazság és a csapadékhiány miatt vészesen zsugorodna a tó víztükre, a vízszintcsökkenés miatt súlyos gondok jelentkeznének a Közép-Dunántúl ivóvízellátásában és a vízi közlekedésben.
31
Aug
A férfiakat vizsgálva úgy tapasztalták, hogy a sörfogyasztás után lévőket jobban csípték a szúnyogok. De azokra is előszeretettel repülnek, akik sötét ruhát viselnek. Tehát a sötét öltözékben sört kortyolók fokozottan ki vannak téve a szúnyogcsípésnek.
07
Szep
Az első spanyol telepesek különböző méretű, állatcsontokból faragott gömböket használtak fizetőeszközként.
08
Jan
Mindegyik háztartásban, hotelben és azokban a kórházakban, ahol van televízió, a legtöbb baktérium a tévé távirányítóján telepszik meg. A wc ülőke ehhez képest patika tisztaságú, ugyanis azt rendszeresen takarítják. A mobiltelefonok épp ilyen baktériumcsapdák, állandóan a kezünkben van, a legtöbben mégsem tisztítják le soha. Éppen ezért, főleg influenzás időszakban antibakteriális törlőkendővel érdemes hetente letisztítani a távirányítókat és a mobiltelefonokat is. Egy háztartásban még a mosogatószivacs is toplistás baktériumtenyészet. Kevesen tudják, hogy egy 60 fokos mosás kiválóan fertőtleníti a szivacsokat. Vagy ha nagyobb ételmaradványokat távolítunk el az edényekről, egyszerűen dobjuk ki az elhasználtat, és váltsunk új szivacsra.
Állatok (391) Hihetetlen (261)
Univerzum (104) Magyarok (53)
Földünk (404) Babonák (95)
Törvény (88) Tudomány (226)
Viccek (38) Elgondolkodtató (260)
Élővilág (99) Emberek (506)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (103)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com