15
Nov
Aki banánt eszik, azt jobban támadják a moszkitók
05
Okt
A baobabfa, azaz majomkenyérfa az afrikai füves szavannákon őshonos növény, nagy virágaikból fejlődő uborka alakú termése a majmok kedvenc csemegéje. Innen kapta a fa a nevét. A majomfa a nálunk is ismeretes dísznövény, csak annyi köze van a majomkenyérfához, hogy mindkettő Afrikából származik. A szavannák kultikus fája furán nézne ki egy átlagos magyar lakásban: rendkívül vaskos törzsű 20-40 méter magas, ezeréves példányai is vannak. Cukros termése, annak zsíros magja és levelei is emberi fogyasztásra alkalmasak, számos gyógyító tulajdonságai vannak. Gyümölcse, az Amaze golyó 3-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs, 50%-kal több kalcium van benne, mint a spenótban, és bőséges forrása az antioxidánsoknak, amelyek segítik csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát, és a szívbetegséget.
25
Ápr
A nyers brokkoli fajlagosan kétszer annyi C vitamint tartalmaz, mint a narancs és közel annyi kalciumot, mint a tej.
15
Nov
A kakaóbab latin neve: Theobroma caco, ami lefordítva annyit tesz: istenek eledele
02
Dec
A szú kétszer olyan gyorsan rágja át magát a fán, ha rockzenét hallgat!
14
Máj
Az agyi vérellátás pontosabb feltérképezésére 1927-ben került sor, amikor is egy portugál neurológus, Egaz Moniz kontrasztanyagot juttatott a nyaki artériába. Az anyag megfestette az ereket, amelyek ezáltal jól láthatóvá váltak a röntgenfelvételeken.
27
Júl
A kukorica népi elnevezése, a "tengeri" arra utal, hogy a tengerentúlról származik. A közép- és dél-amerikai indiánok 5000 évvel ezelőtt is termesztettek kukoricát, Európába csak amerika felfedezése után jutott el. Még mindig őshazájában, Amerikában (az USA-ban) termelnek belőle a legtöbbet, aminek 70%-át takarmányozásra használják fel.
Állatok (391) Hihetetlen (261)
Univerzum (104) Magyarok (53)
Földünk (404) Babonák (95)
Törvény (88) Tudomány (226)
Viccek (38) Elgondolkodtató (260)
Élővilág (99) Emberek (506)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (103)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com