26
Ápr
A Vörös-tenger egy algafaj miatt kapta a nevét. Ezek az algák pusztulásuk után vörösre festik a tenger vizét.
03
Dec
Számos gyógykézítmény alapját képező, legismertebb nyugtató hatású növényünk a macskagyökér, a cicákra épp fordítva hat. Amíg az embereket megnyugtatja, elaltatja az ebből készült főzet, kapszula, addig a macskákat feldobja és játékra készteti a növény illata. Számunkra meglehetősen kellemetlennek tűnő szagát a cicák imádják, mágnesként vonzza őket, amire a kisállat játékgyártók is felfigyeltek, és sok macskajátékot ezzel permeteztek be.
16
Feb
A kis banánok eredetileg egyenesen a talaj felé fejlődnek, azért görbülnek meg később, mert a Nap irányába növekszenek.
15
Nov
Tudósok becslése szerint a világon kb. 30 millió állatfaj élhet, amiből a tudomány mindössze 1.5 milliót ismer.
06
Jan
Ausztráliában a kutatók nemrégiben felfedezték, hogy az eukaliptuszfa levelein mikroszkopikus aranyszemcsék találhatók. A mérések szerint egy levélnek mindössze 0,000005%-a arany, ami a 40 méterre lenyúló gyökérzeten keresztül szívódik fel. A csillámló levelek jelzik, hol lehet a föld alatt aranyat találni.
15
Nov
Az alma a rózsák családjába tartozik. Az 55 rózsafaj között az almán kívül több gyümölcstermő fánk szerepel, például a kajszi- és őszibarack, cseresznye, meggy, szilva, de a körte és birs is.
11
Jan
A kutatók szerint a dínókat 65,5 millió évvel ezelőtt elpusztító meteorit legalább 14-15 kilométer átmérőjű lehetett, és lapos szögben, 32 km/sec sebességgel délkeleti irányból érkezve csapódott be sekélytengeri környezetben. A becsapódás során az emberiség történetében felrobbantott legnagyobb, 50 megatonnás „Cár” hidrogénbombánál egymilliószor nagyobb energia szabadult fel. Az ütközés nyomán közel 1000 méter magas óriás cunamit keletkezett, amely kicsapott a Mexikói-öböl északi partjaira, és egy-kétszáz kilométer mélyen benyomult a szárazföldre. (A cunami hordalékát – a becsapódás újabb bizonyítékaként - a geológusoknak sikerült is kimutatniuk.) A légkörbe hatalmas mennyiségű poranyag került több hónapra szürkületi sötétségbe borítva a Földet. A folyamatos sötétség miatt akadozott a fotoszintézis, és ideiglenesen összeomlott a tápláléklánc is. Azok az állatok, melyek nem pusztultak el azonnal a becsapódás közvetlen hatásai miatt, éhen haltak a katasztrófát követő mostoha körülmények miatt.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com