21
Már
Korunk ábrázolásával ellentétben a vikingek harci sisakját nem díszítették szarvakkal. A 19. századi festők kezdték el így ábrázolni a vikingeket a Wagner-operáknak köszönhetően. A csatamezőn a vikingek egyszerű vassisakkal védték a kobakjukat. Szarvakkal ellátott sisakot csak a viking kor előtti skandináv és germán papok viseltek ünnepi ceremóniák alkalmával.
16
Feb
A spanyol "esposa" szó jelentése: feleség. Ennek többes száma az "esposas" feleségeket, ugyanakkor bilincset is jelent...
25
Aug
Tudományosan is bizonyított, hogy a csók sokkal egészségesebb, mint a kézfogás. Még akkor is így van, a tudjuk, hogy egy 10 másodperces csókkal 80 millió baktérium cserél gazdát. A brit kutatók a fertőzéstől félőknek az öklözést ajánlják az üdvözlés alternatívájának, ugyanis azzal feleannyi baktérium kerülhet át kezünkre. De még a puszis köszönést is jobbnak tartják. A bakteriológusok azt is kimutatták, hogy például egy megfázás esetén puszival kevésbé adják át az emberek a betegséget egymásnak, mint kézfogással.
14
Ápr
Prof. Heike Behrend, a kölni egyetem afrikanisztika szakos professzora megrázó könyvet írt az ugandai kannibalizmusról, melynek alapja a saját, Toro közelében végzett terepmunkája volt. Az érintett körzet rendőrparancsnoka is elmondta neki, hogy havi rendszerességgel csak az ő körzete mintegy négy bejelentést kap, olyat, ami valamilyen formában a kannibalizmushoz köthető, de legtöbb esetben nem is foglalkoznak vele, mert időpocsékolásnak tartják, hiszen a megfelelő törvényi szabályozás hiányos. Olyan helyeken, mint Kabalore, Kabusoke, Kagore, Nyabwina és Kanyasi ez a szokás még mindig gyűrűzik. Ezeken kívül veszélyesnek említik Isingiro, Katoma, Nyamarungo, Endizi, Mbare, Kyanyanda, Rwangabo, Kihanda, Rugaaga és Bukanga kerületeket. A Masindi, Kilannyi, Kisabagwa és Kisanja is említésre került. A Buganda, Kyaggwe (Buikwe, Mukono) területeket tartják leginkább a varázslók és a Butiko klán otthonának.Buluuli megyében is arra figyelmeztetnek, hogy ne járjunk éjszaka egyedül az utcákon. Mindenesetre az említett helyeken legyünk különösen óvatosak - figyelmeztet a professzor. Ne lépjünk be kannibálok házába felkészületlenül, éjjel egyedül ne mászkáljunk a kevésbé lakott területeken, az utcán ne vegyünk sülthúst, a hentesnél jól nézzük meg, mit kapunk.
15
Nov
Sztálin tartja a világrekordot a saját magának emelt szobrok számát tekintve.
10
Már
Létező fóbia, általában egy korai, férfiakhoz kapcsolódó trauma váltja ki. De enélkül is kialakulhat: egy 26 éves brit nő androfóbiája nem köthető korai rossz élményekhez. Szülei válása után, 6 éves korától női rokonai közt nevelkedett. Iskolába járt,mivel a kisfiúktól nem, csak a férfiaktól retteg. Ha egy szobában van vele egy férfi, pánikrohama lesz. Pszichoterápiás kezelés után már nem viszolyog annyira a férfiaktól, csupán az intimitást kerüli, az egyébként heteroszexuális HR-es nő.
17
Aug
Kukoricaörleményt tesznek hintőporba, púderbe, gyógyszeripari készítményekbe, tablettákba. A Maggi pedig már 120 éve teszi ételízesítőjébe. Ez a legnagyobb mennyiségben termelt gabona a világon, 70%-át az USA-ban termesztik, legnagyobb részét pedig takarmányozásra használják.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com