23
Ápr
William Dick, indián nevén Makwa Monpuy volt az utolsó mohikánul beszélő indián. 1933. november 8-án 76 éves korában hunyt el. A Wisconsinban született férfi nagyanyjától tanulta meg a mohikán nyelvet, aminek írásbelisége sosem volt.
19
Aug
Daniel Radcliffe közel 80 pálcát tört el a Harry Potter forgatása alatt, mert dobverőnek használta őket a forgatás szünetében.
17
Aug
Kukoricaörleményt tesznek hintőporba, púderbe, gyógyszeripari készítményekbe, tablettákba. A Maggi pedig már 120 éve teszi ételízesítőjébe. Ez a legnagyobb mennyiségben termelt gabona a világon, 70%-át az USA-ban termesztik, legnagyobb részét pedig takarmányozásra használják.
27
Feb
A Sony 1998-ban 700.000 olyan videokamerát dobott piacra, amelyek érzékelték az infravörös fényt. A szemfüles vásárlók azonban hamar felfedezték, hogy ha nappal használják az éjjel látó objektívet, átlátnak az emberek ruháin. Ez elsősorban a sötét vékony ruhadaraboknál működött, mint például a fürdőruha. A cég visszahívta ezeket a kamrákat és módosított az objektíven, azonban többen rájöttek, hogy hogyan lehet ezeket a módosításokat visszaállítani, így a ruhán átlátó kamerák százai elérhetőek az interneten. A Sony a módosított készülékekért nem vállal felelősséget. Persze ezeknek az infravörös kameráknak több előnye van, mint hátránya: a tűzoltóknak segít átlátni a füstön, sok éjjel vezetőnek is segít, a hadsereg is használja, no meg a természetfilmesek.
22
Jún
Egy magatartástudományi vizsgálat szerint a megfigyelt önkéntesek hangulata és teljesítménye lényegesen javult, amikor Mozartot hallgattak, más komolyzene hatására ugyanolyan maradt, míg a Schindler listája című szerzemény egyértelműen letörte a lelkesedésüket.
11
Dec
Einstein négy éves korában még nem tudott beszélni. 6 évesen kezdett el beszélni: kommunikációja bizonytalan, lassú és vontatott volt, s hét éves koráig visszhangszerűen ismételgetett mondatokat. Olvasni is sokára tanult meg, mivel diszlexiás volt.
06
Okt
Törökországban érvényteleníthették a házasságot, ha a férj nem biztosított kellő mennyiségű és minőségű kávét a feleségének.
Állatok (383) Hihetetlen (257)
Univerzum (101) Magyarok (53)
Földünk (399) Babonák (91)
Törvény (87) Tudomány (222)
Viccek (38) Elgondolkodtató (254)
Élővilág (95) Emberek (503)
Karácsony (50) ujcimke (0)
Történelem (102)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com