22
Feb
Amikor rágózol, "becsapod" a szervezeted, aki rágás hatására elkezdi az emésztő folyamatokat: beindul a nyáltermelés, a hasnyálmirigy enzimtermelése, a bélmozgás, és mindez anélkül, hogy azután bármilyen táplálék kerülne a szervezetbe. Emiatt a különböző bélműtétek után sőt, az emésztőrendszeri rákból való felépülés folyamatában is nagy segítség a rágózás.
23
Júl
A brit televíziós műsorvezető, James May 1000 önkéntes segítségével megépítette a világ első, kizárólag LEGO-ból készült életnagyságú, lakható házát. A kétszintes épületben minden elem apró műanyag téglákból épült fel. Ezen kívül a LEGO-ból épült a működő toalett és a meleg vizes zuhanyzó is.
26
Feb
Aki a görögség egyik legnevesebb szentélyét meglátogatja Délosz szigetén, az meghökkentő látványban részesül. A kikötőtől Apollón templomához vezető utat hatalmas méretű hímvesszők szegélyezik. A négyszögű oszlopokon trónoló phalloszokat (ahogy a görögök nevezték a férfierő, a termékenység és az érzéki öröm jelképét) a Kr. e. 4–3. század fordulóján egy tisztviselő állíttatta a szigeten folytatott hivatalos tevékenységének emlékére. Az oszlopokat Dionüszosz isten és kíséretének tagjai, a mainaszok és szatírok képei díszítik.
31
Aug
A férfiakat vizsgálva úgy tapasztalták, hogy a sörfogyasztás után lévőket jobban csípték a szúnyogok. De azokra is előszeretettel repülnek, akik sötét ruhát viselnek. Tehát a sötét öltözékben sört kortyolók fokozottan ki vannak téve a szúnyogcsípésnek.
22
Jún
Egy 2008-as felmérés szerint a brit tinédzserek 58 százaléka meg van róla győződve, hogy Sherlock Holmes élt. Viszont 20 százalékuk úgy gondolja, hogy Winston Churchill kitalált személyiség.
22
Jún
Egy magatartástudományi vizsgálat szerint a megfigyelt önkéntesek hangulata és teljesítménye lényegesen javult, amikor Mozartot hallgattak, más komolyzene hatására ugyanolyan maradt, míg a Schindler listája című szerzemény egyértelműen letörte a lelkesedésüket.
07
Jún
Az angol Gloucestershire repülőtéren Tina Turner zenéket használnak a madarak elriasztására a kifutókról.
Állatok (391) Hihetetlen (261)
Univerzum (104) Magyarok (53)
Földünk (404) Babonák (95)
Törvény (88) Tudomány (226)
Viccek (38) Elgondolkodtató (260)
Élővilág (99) Emberek (506)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (103)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com