15
Nov
A lakosság 1%-ának magasabb az intelligencia hányadosa (IQ) 135-nél.
27
Nov
A kutatók szerint ugyanis a vörös hajszínt okozó génváltozat volt az evolúciós válasz arra, hogyan juthat az emberi szervezet a lehető legtöbb D-vitaminhoz a Föld olyan területein, ahol keveset süt a nap – például a Brit-szigeteken.Ha igaznak bizonyulnak az előrejelzések, és arrafelé is egyre gyakoribb lesz majd az izzasztó meleg és a napsütés, akkor évszázadokon belül nem lesz vörös hajú brit .
25
Aug
Tudományosan is bizonyított, hogy a csók sokkal egészségesebb, mint a kézfogás. Még akkor is így van, a tudjuk, hogy egy 10 másodperces csókkal 80 millió baktérium cserél gazdát. A brit kutatók a fertőzéstől félőknek az öklözést ajánlják az üdvözlés alternatívájának, ugyanis azzal feleannyi baktérium kerülhet át kezünkre. De még a puszis köszönést is jobbnak tartják. A bakteriológusok azt is kimutatták, hogy például egy megfázás esetén puszival kevésbé adják át az emberek a betegséget egymásnak, mint kézfogással.
05
Már
A hüvelykujj körme 5-6 hónap alatt éri el teljes hosszát, míg a többinek feleannyi időre van szükségük. Melegebb éghajlat, rendszeres meleg vízben vagy olajban történő áztatás, gyakori alkohol fogyasztás meggyorsítja a köröm növekedését. Előfordulnak extrém esetek is: Az amerikai Lee Edmond több mint 25 éven át növesztette körmeit, így azok együttes hossza meghaladta a 7,5 m-t.
15
Nov
Az etióp Surma törzsben extrém módosításokkal díszítik testüket. A test, de még az arcfelületet is hegekkel mintázzák. Ennek a törzsnek a nő tagjai a tányérajkú lányok. A legnagyobb tányérajakkal rendelkező lányért adják a legtöbb szarvasmarhát hozományként, akár 60-at. (Egy átlagos férfi 30-40 szarvasmarhát birtokol.) A tányér behelyezése a pubertásba lépéskor történik, ehhez néhány elülső fogat eltávolítanak, a bemetszett ajakba egy kisebb tányért tesznek, amit fokozatosan nagyobbra cserélnek. Az eddigi legnagyobb ajakviselet egy 59,5 centiméter kerületű, és 19,5 centiméter átmérőjű eszköz volt. Ezt a szokást a 18. században a lányok elcsúfítására vezették be, ezzel tették őket értéktelenné a rabszolgakereskedők számára. Miután a tányérajak és a hegmintázat megszokottá vált a törzsben, hamar a szépség szimbóluma lett.
07
Dec
Az 1930-as évek elején Ruth Wakefield, a massachusetts-i Whitmanben álló Toll House Inn tulajdonosa kifogyott a sütőcsokoládéból, ezért felvágott egy tábla keserű csokoládét, melyet egy bizonyos Andrew Nestlétől kapott ajándékba, keresztet vetett, és beleborította a keksztésztába, melyet éppen készített. Talán csalódott volt amiatt, hogy a csokidarabok csak kissé megpuhultak ahelyett, hogy teljesen elolvadtak volna, mint rendesen, ám a fogadó vendégei közül senki sem panaszkodott. A Toll House-féle keksz receptje egyre népszerűbbé vált, a Nestlé étcsokoládék forgalma pedig az egekbe szökött.
12
Jan
Fehér nők gyakrabban vesznek részt anális szexben, mint más bőrszínűek, és egyetemet végzett nők között nagyobb azok száma, akik kipróbálták, mint a kevésbé iskolázottak között.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com