15
Nov
Egy átlagos villám 5-10 centiméter széles, és 3 kilométer hosszú. 
11
Jan
A környéket benépesítő potawatomi indiánok a város mai területén fekvő mocsaras területeket saját nyelvükön „Checagou”-nak (fokhagyma, vad hagyma) nevezték, az ide érkező európai telepesek ezt a szót használták az itt futó folyóra is.
05
Dec
A legnagyobb kávéfogyasztó országok az Egyesült Államok, Franciaország és Németország, amelyek együttesen a világ teljes fogyasztásának a 65 százalékát adják.
15
Nov
A moszkvai Vörös térnek nem sok köze van a kommunizmushoz. Nevét korábban kapta, az orosz Krasznaja szó egyaránt jelent vöröset és gyönyörűt is.
12
Már
A Himaláján remek a térerő a mobiltelefonoknak, sőt még jobb a vétel a rádióknak. A kommunikáció a Föld legmagasabb pontján, az Everest csúcsán is egyszerűen és megbízhatóan fenntartható.
15
Nov
A "malária" szó a "mal" és az "aria" szavakból származik, jelentése: "rossz levegő". Annak idején azt gondolták, hogy maláriát a mocsárszagú levegőtől lehet kapni. 
13
Szep
Bangkok hivatalos neve több mint 100 betűből áll: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com