15
Nov
A Fülöp-szigetek 7107 szigetből áll, ebből nagyjából 800 lakott. 11 nagyobb szigete az ország területének 96%-át teszi ki. Legnagyobb és legnépesebb közülük Luzon. A Szigetállamot 1521-es felfedezésekor Magellán nevezte el II. Fülöp spanyol királyról és a korona javára gyarmatosította.
23
Ápr
Már létre is hozták a génmódosított növényeket, amelyek sárga-zöld fényt bocsátanak ki. A világító fehérjét egy óceáni planktonból ültették át a növényekbe. Maguktól bocsátanak ki fényt, és a géntechnológusok szerint a módosított fénylő egyedek virágzás után kifejlődő magjai már továbbviszik az új tulajdonságot, a biolumineszenciát, tehát szaporodhatnak. A kutatók hosszútávú céljai között környezetvédelmi szempontok is állnak, például a közvilágítás energiamentesítése, azaz világító fákra cserélnék a lámpákat.
15
Nov
A világtörténelem leghosszabb műsormegszakítását a BBC követte el. Egy Mikey egér rajzfilmet szakítottak félbe 1939. szeptember 1-jén 12.35-kor azzal a hírrel, hogy kitört a második világháború. 6 év múlva, a háború után akkurátusan folytatták a félbeszakadt rajzfilmet, a Mikey Gála Premierét, pontosan onnan, ahol abbahagyták. 
23
Ápr
William Dick, indián nevén Makwa Monpuy volt az utolsó mohikánul beszélő indián. 1933. november 8-án 76 éves korában hunyt el. A Wisconsinban született férfi nagyanyjától tanulta meg a mohikán nyelvet, aminek írásbelisége sosem volt.
04
Aug
A "Balancing Rock" (Egyensúlyozó Szikla) a világ minden tájáról vonz látogatókat. A több mint 9 méter magas szikla - mely a kanadai Tiverton, Long Island közelében található a Fundy-öbölben - nem nagyobb alapokon áll, mint egy kisebb dohányzó asztal, és teszi ezt több ezer éve (sőt egyes kutatók szerint akár néhány millió éve is). Az egyensúlyozó szikla anyaga oszlopos bazalt, mely egy ősi lávafolyam eredménye. Geológusok szerint a Tiverton-i sziklaoszlop a közeli sziklafalról szakadhatott le a jégmunkának köszönhetően.
04
Jan
A Venezuelában található Angel-vízesés a világ legmagasabb vízesése 1283 méteres magasságával. Az Angel-vízesés magassága, a teljes szintkülönbséget számítva 979 méter, Ez 18-szor magasabb, mint a Niagara-vízesés. A Venezuela keleti részén Canaima Nemzeti Parkban található vízesés nevét felfedezőjéről, James Angel amerikai pilótáról kapta. A pilóta 1933-ban bukkant a vízesésre miközben egy gazdag aranytartalmú folyót keresett Venezuelában. A zuhatagot egy addig jelöletlen folyó végénél fedezte fel.
15
Nov
A csapadéknak (hó) köszönhetően a K2 néhány hétig magasabb, mint a Mount Everest.
Állatok (383) Hihetetlen (257)
Univerzum (101) Magyarok (53)
Földünk (399) Babonák (91)
Törvény (87) Tudomány (222)
Viccek (38) Elgondolkodtató (254)
Élővilág (95) Emberek (503)
Karácsony (50) ujcimke (0)
Történelem (102)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com