04
Nov
Egy 60 kilós krokodil az állkapcsával 770 kg tömegnek megfelelő harapóerőt képes kifejteni. Összehasonlításképpen egy ember 20-40 kilogrammnyit.
29
Jún
Egy kilogram méz előállításához a méhek 4 millió virágot látogatnak meg, miközben a megtett távolság a Föld kerületének négyszerese.
02
Dec
A 7UP üdítőitalt 1929-ben kezdték forgalmazni. A "7" az eredeti italos üveg méretére (7 uncia), míg az "UP" a buborékok mozgási irányára (up=fel) utalt.
27
Feb
A Sony 1998-ban 700.000 olyan videokamerát dobott piacra, amelyek érzékelték az infravörös fényt. A szemfüles vásárlók azonban hamar felfedezték, hogy ha nappal használják az éjjel látó objektívet, átlátnak az emberek ruháin. Ez elsősorban a sötét vékony ruhadaraboknál működött, mint például a fürdőruha. A cég visszahívta ezeket a kamrákat és módosított az objektíven, azonban többen rájöttek, hogy hogyan lehet ezeket a módosításokat visszaállítani, így a ruhán átlátó kamerák százai elérhetőek az interneten. A Sony a módosított készülékekért nem vállal felelősséget. Persze ezeknek az infravörös kameráknak több előnye van, mint hátránya: a tűzoltóknak segít átlátni a füstön, sok éjjel vezetőnek is segít, a hadsereg is használja, no meg a természetfilmesek.
31
Máj
Egy nagyméretű vízágy annyi vizet tartalmaz, amely egy 180 négyzetméter alapterületű lakást 10 centiméter mély tócsává változtathat. Feltöltött állapotban egy ilyen matrac, attól függően, hogy szimpla, vagy francia 400-800 liter vizet nyel el.
16
Már
Michel Vienkot francia festőművész tehéntrágyát használ festékként képeihez.
15
Nov
A kereszténység nem volt mindig a prostitúció ellen. A középkorban az állami engedélyekkel működő nyilvánosházakra szigorú egyházi higiéniai szabályozás volt érvényes. Ezek a bordélyházaknak rendszeresen városi adót és egyházi hozzájárulást kellett fizetniük. A középkori Itáliában annyira jövedelmező volt nyilvános házat működtetni, hogy egyes esetekben bizonyos személyeknek maga a pápa adományozott ilyen privilégiumot. Az akkori keresztény egyház a legális prostitúcióhoz való hozzáállását Aquinói Szent Tamás, a XIII. század legkiválóbb teológusának vélekedése foglalja össze a legjobban: a prostitúció olyan nélkülözhetetlen, mint a palotákban lévő szennycsatorna". Leginkább a házasságok megóvása érdekében engedélyezte a középkori egyház a legális bordélyházak működtetését.
Állatok (383) Hihetetlen (257)
Univerzum (101) Magyarok (53)
Földünk (399) Babonák (91)
Törvény (87) Tudomány (222)
Viccek (38) Elgondolkodtató (254)
Élővilág (95) Emberek (503)
Karácsony (50) ujcimke (0)
Történelem (102)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com