29
Okt
Egy ember a lefejezése után még majdnem 8 másodpercig tudatánál van. Bármelyik orvos tudja, mikor a fejet elválasztják az emberi testtől, a szív még egy ideig működik. Ez azt jelenti, hogy a test szervei bizony a lefejezést követően is képesek működni egy rövid ideig
04
Nov
Egy 60 kilós krokodil az állkapcsával 770 kg tömegnek megfelelő harapóerőt képes kifejteni. Összehasonlításképpen egy ember 20-40 kilogrammnyit.
21
Feb
Japánban lehet kapni angolna-ízű fagylaltot. De ezen kívül számos bizarr ízesítésű jégkrém népszerű a szigetországban, például készítenek ökörnyelv-, lóhús-, polip-, medúza, cápa uszony- vagy tengeri sün ízű fagylatot is.
12
Feb
Létezik fehér, citromsárga és zöld eper is. Más-más ízük van a különböző színű epreknek, a fehér eper íze például az ananászra emlékeztet, az angolok emiatt pineberrynek (ananászepernek) hívják.
16
Feb
Egy felhő 400 tonnánál is nehezebb lehet.
27
Máj
A szerecsendió kellemesen aromás, de erős fűszer, óvatosan kell használni. A szerecsendió kis mennyiségben jótékony hatással bír: mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést, kiválóan alkalmazható gyulladások és fájdalom csökkentésére, görcsoldónak, tudatébresztőnek, és jobb hangulatot is okoz, álmatlanság ellen is hatásos, valamint nyugtatószerként. Fűszerként pikánssá teszi az ételeket, süteményeket, ha túl sokat használunk belőle, kellemetlen csípős, kesernyés ízt tapasztalunk. Tulajdonképpen ez akadályozza meg a túladagolását, ami igencsak veszélyes lehet, két evőkanálnyi mennyiség elfogyasztása hallucinációkat okoz, amely jellegében narkotikus, >25 grammtól 3 napig hallucinálhat a fogyasztó, nagyobb adagban pedig akár halált is okozhat. Már az ókori Ázsiában és Egyiptomban is narkotikumként használták a szerecsendiót. A miriszticin nevű összetevője felelős ezért a hatásért. Szívproblémákkal küzdőknek, állapotos kismamáknak, gyerekeknek kis mennyiségben sem ajánlott a fogyasztása, fűszerként, vagy aromaterápiaként sem, mivel a szerecsendióban lévő anyagok a simaizmokra is hatnak (ezek adják a gyomor, a belek, a szív koszorúereinek, az agyi erek falának fő tömegét), ezért nem várt következménnyel lehet a vérkeringésre, a vérnyomásra.
10
Már
Létező fóbia, általában egy korai, férfiakhoz kapcsolódó trauma váltja ki. De enélkül is kialakulhat: egy 26 éves brit nő androfóbiája nem köthető korai rossz élményekhez. Szülei válása után, 6 éves korától női rokonai közt nevelkedett. Iskolába járt,mivel a kisfiúktól nem, csak a férfiaktól retteg. Ha egy szobában van vele egy férfi, pánikrohama lesz. Pszichoterápiás kezelés után már nem viszolyog annyira a férfiaktól, csupán az intimitást kerüli, az egyébként heteroszexuális HR-es nő.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com