16
Már
Michel Vienkot francia festőművész tehéntrágyát használ festékként képeihez.
08
Okt
Mindössze három helyen: Japánban, Kínában és az Egyesült Államokban, az Appalache-hegységben él a különleges erdei virágos növény, a Diphylleia grayi, vagy ismertebb nevén a csontvázvirág. A csontvázvirág arról nevezetes, hogy amint elered az eső a fehér szirmai átlátszóvá válnak, üvegszerűek lesznek. Erre a nem mindennapi jelenségre utal a neve is. Mikor a szirmai megszáradnak, ismét fehér színűek lesznek. A csontvázvirág felismerhető a nagy, esernyőszerű leveleiről is.
28
Ápr
1886-ban New York állam kormányzata felállított egy bizottságot, amelynek feladata egy, az akasztásnál humánusabb ítéletvégrehajtási módszer kitalálása volt. Alfred P. Southwick, a bizottság egyik tagja vetette fel az elektromos árammal való kivégzés ötletét, miután hallotta, hogy a közelmúltban egy ittas férfi milyen gyorsan és viszonylag fájdalommentesen meghalt egy magasfeszültségű vezeték érintésétől. Mivel Southwick fogorvos volt, ahhoz szokott, hogy úgy végzi a különböző beavatkozásokat páciensein, hogy azok székben ülnek. Így született meg az ötlet, hogy az elektromos berendezés egy ülőalkalmatosság legyen, ami egy helyben tartja az elítéltet a kivégzés során.
15
Nov
Az 1989-es panamai invázió során az amerikai kommandósok úgy próbálták előcsalogatni Manuel Noriegát a vatikáni nagykövetségről, hogy az AC/DC "Highway to Hell" című számát játszották maximális hangerővel. Brian Johnson, az AC/DC énekese, amikor meghallotta, hogy a zenéjüket pszichológiai hadviselésre használták így kommentálta az esetet: "Azt hiszem, ezek után nem fogunk koncertfelkérést kapni a Pápától."
07
Jan
A Guiness Rekordok könyve szerint a világ máig legnagyobb hópelyhét az USA-ban, Montana államban találták 1887. január 28-án. Ez a rekord méretű hópehely 38 cm széles és 20 cm vastag volt.
14
Dec
A világ eddigi legdrágább karácsonyfáját 2010-ben állították Abu-Dhabi egyik bevásárlóközpontjában. Ezen a fenyőfán ugyan mindössze 181 darab dísz kapott helyet, ám többségük különféle drágakövekből és nemesfémekből állt, így a teljes dekoráció összértéke 2,5 milliárd forintot tett ki.
12
Feb
II. Ramszesz egyiptomi fáraó 89. évet élt, 66 éves uralkodása alatt számos gyermeke született: 48-50 fia és 40-53 lánya, akiket több temploma falán is igyekezett megörökíteni, 90 gyerekét ismerjük név szerint. Nyolc felesége volt, közülük három a saját lánya.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com