27
Már
Műszőrme kabátot az 1800-as évek végén készítettek először, és hatszor annyiba került, mint a valódi prémbunda.
22
Nov
A világ legerősebb paprikája annyira erős, hogy csak kesztyűben lehet megfogni, különben órákig ég az óvatlan fűszerkedvelő keze. Az atompaprikát Ausztráliában, egy gilisztatenyésztő telep közelében találták. A Scoville-skála szerint ez a chili 1,4 millió egységet tartalmaz. Összehasonlítva a magyar paprikák 100–500 Scoville-egységnyi erősségével, valószínüleg az ausztrál atompaprika ehetetlen lehet.
30
Nov
A fahéj az egyik legrégebbi fűszer. Már a Bilbiában is említésre került, és az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Nem csak fűszerként, illatszerként és gyógyítási célból is. A balzsamozó szerek egyik fő összetevője is ez volt. Akkoriban értékesebbnek tartották, mint az aranyat.
07
Jan
A Guiness Rekordok könyve szerint a világ máig legnagyobb hópelyhét az USA-ban, Montana államban találták 1887. január 28-án. Ez a rekord méretű hópehely 38 cm széles és 20 cm vastag volt.
06
Feb
A világ legnagyobb kutyája egy 1,035 méter magas 5 éves német dog, Freddy. Ha felágaskodik magassága a 2 métert is meghaladja. A 92 kilós házi kedvenc naponta 1 kilogramm darált marhahúst, 250 gramm steaket és 300 gramm májat fogyaszt. Angliában egy essexi lakásban él, szintén német dog szuka testvérével. A gazdájuk, Claire évente 4 millió forintot költ rájuk, arról nem is beszélve, hogy a gigantikus, bár barátságos házi kedvencek eddig 26 kanapét tettek tönkre.
13
Aug
Az afrikai Matabele-hangyák szabályosan ellátják társaik harci sebesüléseit, s ezzel jelentősen javítják a sérültek túlélési esélyeit. Viselkedésük egyedülálló az állatvilágban. A kezelés ráadásul hallatlanul hatékony, hiszen elsősegély hiányában a sebesült hangyák 80 százaléka 24 órán belül elpusztul, míg az „orvosi” ellátásban részesülők mindössze 10 százalékos eséllyel halnak bele sérüléseikbe, ha a kezelést követően steril helyen tartják őket.
05
Már
A hüvelykujj körme 5-6 hónap alatt éri el teljes hosszát, míg a többinek feleannyi időre van szükségük. Melegebb éghajlat, rendszeres meleg vízben vagy olajban történő áztatás, gyakori alkohol fogyasztás meggyorsítja a köröm növekedését. Előfordulnak extrém esetek is: Az amerikai Lee Edmond több mint 25 éven át növesztette körmeit, így azok együttes hossza meghaladta a 7,5 m-t.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com