28
Dec
Az elektromos égőkkel díszített fa a 1900-as évek elején státusszimbólumnak számított. Az izzókat sokáig függőlegesen helyezték el a fán, mert úgy gondolták, hogy így az élettartamuk jelentősen növekszik.
24
Dec
A karácsonyi dalok éneklése egy régi angol hagyományból ered, mely során énekkel kívántak minden jót a szomszédjaiknak.
01
Dec
1937-ben Ausztriában jelent meg az első bélyeg, amely a karácsonyt köszöntötte.
14
Dec
A világ eddigi legdrágább karácsonyfáját 2010-ben állították Abu-Dhabi egyik bevásárlóközpontjában. Ezen a fenyőfán ugyan mindössze 181 darab dísz kapott helyet, ám többségük különféle drágakövekből és nemesfémekből állt, így a teljes dekoráció összértéke 2,5 milliárd forintot tett ki.
06
Dec
Clement Clarke Moore 1823-ban íródott, "Szent Miklós látogatása" című verséhez Thomas Nast rajzolt képeket a Harper's magazinba 1860-as években, az illusztrációk a Mikulás műhelyét az Északi-sarkra tették. Bár a pólust csak 1909-ben fedezték fel, amikor is nyilvánvalóvá vált, hogy a szánhúzó rénszarvasok számára itt nincs legelnivaló fű. A Finn rádió népszerű "Gyermek Óra" című műsorának vezetője, Márkus bácsi 1927-ben jelölte meg először Lappföldet a Mikulás lakhelyének. Itt a nyuszifülre hasonlító kopár hegyoldalnál egész évben hallhatja, hogy jók voltak-e a gyerekek. Feleségével és a játékkészítő manókkal, meg persze rénszarvasaival él ezen a varázslatos, titkos helyen. A Mikulás látogatása 1985 óta egyre rendszeresebb lett, ezért Lappföldön Mikulás falvat hoztak létre, a nagyszakállú irodájával és postahivatalával, a gyerekek leveleit és a látogatókat is ide, Napapiiri-ba várják.
24
Nov
1585 karácsonyán volt nagy költőnk, Balassi Bálint és Dobó Krisztina esküvője a sárospataki templomban.
14
Dec
A hópelyhek jégkristályokból épülnek fel, melyek egy porszem köré csoportosulnak. A jégkristály színtelen, átlátszó. Ebből adódóan a jégkristályok sokaságából felépülő hópehely, valamint a hó is átlátszó, színtelen. Azonban a jégkristályok együttesen minden fényt, a szivárvány összes színét visszaverik, a fehér pedig az összes színt tartalmazza, ezért látjuk fehérnek a hópelyheket és a havat.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com