15
Nov
Egy átlagos villám 5-10 centiméter széles, és 3 kilométer hosszú. 
03
Dec
Számos gyógykézítmény alapját képező, legismertebb nyugtató hatású növényünk a macskagyökér, a cicákra épp fordítva hat. Amíg az embereket megnyugtatja, elaltatja az ebből készült főzet, kapszula, addig a macskákat feldobja és játékra készteti a növény illata. Számunkra meglehetősen kellemetlennek tűnő szagát a cicák imádják, mágnesként vonzza őket, amire a kisállat játékgyártók is felfigyeltek, és sok macskajátékot ezzel permeteztek be.
21
Ápr
Egy teljes napfogyatkozás során a hőmérséklet akár 6 Celsius fokot is csökkenhet.
07
Jan
A Guiness Rekordok könyve szerint a világ máig legnagyobb hópelyhét az USA-ban, Montana államban találták 1887. január 28-án. Ez a rekord méretű hópehely 38 cm széles és 20 cm vastag volt.
03
Nov
A mai modern futógépek ősét egy angol molnár, William Cubitt találta fel 1818-ban. A közeli börtön rabjait akarta lábbal őrlő malom segítségével hasznos munkára fogni. A futógépek őse hatalmas végtelenített lépcsőből állt, amit egyszerre több rab hajtott és így őrölték a gabonaszemeket. A futópad angol neve is erre utal: treadmill, azaz lépegető malom.
27
Nov
A kutatók szerint ugyanis a vörös hajszínt okozó génváltozat volt az evolúciós válasz arra, hogyan juthat az emberi szervezet a lehető legtöbb D-vitaminhoz a Föld olyan területein, ahol keveset süt a nap – például a Brit-szigeteken.Ha igaznak bizonyulnak az előrejelzések, és arrafelé is egyre gyakoribb lesz majd az izzasztó meleg és a napsütés, akkor évszázadokon belül nem lesz vörös hajú brit .
06
Feb
A világ legnagyobb kutyája egy 1,035 méter magas 5 éves német dog, Freddy. Ha felágaskodik magassága a 2 métert is meghaladja. A 92 kilós házi kedvenc naponta 1 kilogramm darált marhahúst, 250 gramm steaket és 300 gramm májat fogyaszt. Angliában egy essexi lakásban él, szintén német dog szuka testvérével. A gazdájuk, Claire évente 4 millió forintot költ rájuk, arról nem is beszélve, hogy a gigantikus, bár barátságos házi kedvencek eddig 26 kanapét tettek tönkre.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com