10
Júl
Missouriban, St. Louis városában a tejesemberek nem szaladhatnak munka közben.
15
Nov
Ausztráliában a kengurukkal való szex csak akkor engedélyezett, ha az ember részeg.
26
Nov
Pennsylvaniában törvény tiltja, hogy tizenhat nőnél több éljen egy házban, ezt hívják bordély ellenes törvénynek, bár akár 120 férfi is élhet egy házban, anélkül, hogy megszegnék a törvényt.
01
Jún
Minden alaszkai lakos éves osztalékot kap az olajból származó állami bevételből. Alaszkában mindenki évente tud venni magának egy új laptopot, vagy ha egy négytagú családot veszünk alapul, akkor az állam pénzén néhány évente vehetnek maguknak egy autót. Az alaszkai osztalék évről évre változik, az összeget az aktuális és az előző négy év bevétele határozza meg. A számokat addig osztják, hogy az évente egyszer kiosztott pénzből megélni ne lehessen. Az elmúlt években azonban csak 1000-1500 dollár körüli volt az éves osztalék.
18
Júl
A brazíliai választásokon kötelező szavazni a 18 és 70 év közöttieknek, akik nem jelennek meg, pénzbírságot kapnak. A világ 194 országából körülbelül 28 államban számít törvénysértésnek a szavazófülkék elkerülése. Az EU több államában is érvényben van ez a rendelkezés, például Luxemburgban a távol maradó felnőtt korú 70 alattiak 100 és 1000 euró közötti pénzbüntetésre számíthatnak. Cipruson a 60 év alatti távol maradókat 500 euróra büntetik. Belgiumban még olcsón megúszhatják a bliccelők, első alkalommal csak 10 eurós bírságot szabnak ki rájuk, másodjára 25 eurót, de a renitensek 15 év szavazástól való eltiltást kapnak, közalkalmazottként pedig elfelejthetik az előléptetés gondolatát is. Görögországban 2003-ig még 1 hónap börtönt is kaphatott a nem voksoló, emellett sem jogosítványt, sem útlevelet nem állítottak ki neki.
15
Nov
Texasban csak a liftben tilos szellenteni.
04
Aug
Indonéziában aki maszturbál lefejezik. A hongkongi törvények megengedik a feleségnek, hogy megölje házasságtörésen kapott férjét, de csak akkor nem ítélik el, ha ezt puszta kézzel teszi. A kolumbiai Cali városában egy nő kizárólag a férjével szexelhet, az első alkalmat saját anyjának is meg kell néznie, hogy tanúja legyen valóban el lett hálva a frigy, ugyanis onnantól tekintik törvényesnek a házasságot. Az USA Maryland államában tilos óvszer automatákat kihelyezni, csupán olyan helyeken engedélyezett, ahol alkoholos italokat árulnak.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com