15
Feb
Memphisben (Tennessee) tilos a békáknak este 11 óra után kuruttyolni. Az egyik jogalkotót annyira őrületbe kergette a békák éjjeli szerenádja, hogy törvénybe foglaltatta ennek betiltását.
06
Okt
Törökországban érvényteleníthették a házasságot, ha a férj nem biztosított kellő mennyiségű és minőségű kávét a feleségének.
15
Nov
Cornsville-ben (Michigan) tilos a férfiaknak feleségük orgazmusa alkalmából lőfegyvert elsütni.
14
Júl
Los Angelesben nem lehet két gyereket egyszerre egy kádban fürdetni.
24
Jún
A 12. században a hattyúk gyakori ételnek számítottak a királyi család asztalán. Első Erzsébet uralkodása alatt Angliában a hattyú húsa luxusételnek számított. Az angol uralkodó hattyúmonopóliuma még az 1482.ben elfogadott „Hattyútörvény" óta áll fenn. A törvény értelmében csak a tehetős földbirtokosok tarthattak hattyút, azok a néma hattyúk pedig, amelyek nem tartoztak egyetlen nemesi családhoz, és vadon éltek a király tulajdonát képezték. Ma már ez a törvény csak a Temze és bizonyos mellékfolyóinak területére vonatkozik, melyek Winsdor és Abingdon között helyezkednek el. A népi hiedelemmel elletében, a törvény nem vonatkozik a skót és írországi területekre. A vadon élő hattyúkat Angliában a királyi korona tulajdonának tekintik és megölésük büntetik.
09
Feb
Izlandon bárki folytathat orvosi tevékenységet, ha kirak egy táblát a következő felirattal: 'Scottulaejnir' , ami magyarul kuruzslót jelent.
17
Feb
Csak a hadsereg tagjai viselhetnek terepmintás dolgokat Barbados szigetállamán. A tilalom az 1980-as években lépett fel, amikor ilyen színű ruhákban, katonáknak öltözve rabolt ki embereket egy bűnbanda. Ma már nem tartatják be ezt a szabályt olyan szigorúan, de időnként még most is lehetnek pénzbírságok ebből az okból kifolyólag.
Állatok (383) Hihetetlen (257)
Univerzum (101) Magyarok (53)
Földünk (399) Babonák (91)
Törvény (87) Tudomány (222)
Viccek (38) Elgondolkodtató (254)
Élővilág (95) Emberek (503)
Karácsony (50) ujcimke (0)
Történelem (102)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com