04
Szep
A rézusz majom, azaz a vörösülepű makákó az egyetlen állat, mely megtanítható egy dallam eldúdolására.
16
Nov
Igen kockázatos ezzel kísérletezni, olyannyira, hogy a Guinness Rekordok Könyve már a múlt évtized óta nem tartja számon ezt a súlyos következményekkel járó rekordot. A kevés alvás már pár nap alatt extrém személyiségzavarokat és pszichológiai változásokat produkálhat. A nyolcvanas években patkányokkal végeztek állatkísérlet, amelyben az állatokat átlagosan naponta ezerszer ébresztette fel az agyi állapotukat figyelő gép. Egy állat sem élte túl az egy hónapig tartó kísérletsorozatot és a kutatók mind a mai napig nem értik, miért: elképzelhető, hogy az ébrenlét okozta stressz és a kialvatlanság miatt.
02
Ápr
A sugarakat hihetetlen voltuk miatt "X sugaraknak" (X Rays) nevezte el a feltaláló, Wilhelm Conrad Röntgen.
18
Szep
A Szaturnusz gyűrűi állandóan mozgásban vannak és egy összerendező vibrációval látják el őket, másrészt a gyűrűk folyamatosan modulálják, változtatják a Naprendszer rezgését, de épp úgy a Felemelkedés zökkenőmentes folyamatát a Földön. A Szaturnusz gyűrűit egyedülálló kristályok alkotják, melyek egy harmonikus vibrációs rezgést bocsátanak ki, egy koherens, mindent mindennel összefüggésben tartó dalt.
27
Jún
Az álmaink elejére nem tudunk visszaemlékezni.
25
Szep
A stressz és a felfokozott életritmus, valamint az elhanyagolt sokféle betegség következményeként tíz hazai felnőtt lakosból három szenved a rossz alvástól. Ez nemcsak a napi munkateljesítmény fokozatos csökkenésével jár, hanem – például a közúti gépjárművezetők körében – súlyos baleseti kockázat. Az elalvásos közlekedési balesetek megelőzése ma már a nemzetközi alváskultúra projektek kiemelkedő része, Magyarországon is készülnek erre vonatkozó törvényi szabályozásra.
16
Jan
A hagyományos izzólámpák az általuk felhasznált villamos energiának mindössze 2-5%-át alakítják látható fénnyé, a nagyobb része hővé alakul.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com