27
Szep
Villámcsapáskor a villám hőmérséklete akár 30 ezer kelvin is lehet, miközben a Nap atmoszférájának egyes külső rétegeiben „csak” 6 ezer kelvin van. Természetesen a Nap magja jóval forróbb, itt 15 millió, az atmoszféra belső rétegeiben pedig 500 ezer kelvin van. Villámcsapáskor ez a hőmérséklet a másodperc törtrészéig tart, mégis ez az egyik legerősebb természeti jelenség Földünkön.
17
Máj
A Szaturnusz óriásbolygó körül 53 saját névvel rendelkező hold és további 9 kering. A 2000-es évek végéig csupán 18 holdjának volt neve. Többségük csupán 2-3 km átmérőjű, de a legnagyobb, Titán nevű holdjának mérete a Merkúrét is meghaladja. A Szaturnusz gyűrűrendszerében további, legalább 150 holdacska lehet. A Szaturnusz pár nagyobb holdja és a gyűrűrendszer is fiatalabb, mint a krétaidőszak végén kipusztult dinoszauruszok többsége, azaz maximum 100 millió évesek.
18
Szep
A Szaturnusz gyűrűi állandóan mozgásban vannak és egy összerendező vibrációval látják el őket, másrészt a gyűrűk folyamatosan modulálják, változtatják a Naprendszer rezgését, de épp úgy a Felemelkedés zökkenőmentes folyamatát a Földön. A Szaturnusz gyűrűit egyedülálló kristályok alkotják, melyek egy harmonikus vibrációs rezgést bocsátanak ki, egy koherens, mindent mindennel összefüggésben tartó dalt.
21
Ápr
Egy teljes napfogyatkozás során a hőmérséklet akár 6 Celsius fokot is csökkenhet.
22
Jan
Az Uránusz bolygón a nyarak 21 földi évig tartanak.
15
Nov
A Pluto bolygó olyan messze van a Naptól, hogy 248 év alatt kerüli meg.
15
Nov
A Naprendszerben a Föld az egyetlen bolygó, amely nem a római vagy a görög mitológiából kapta a nevét. A Föld neve a legtöbb nyelvben a talaj kifejezéssel szinonim. A történelem előtti időkben, majd az ókorban is főként női istenként tisztelték (Földanya), ezért azokban a nyelvekben, amelyekben a főnév elé névelő társul, a Földhöz, mint bolygó névhez nőnemű névelő járul.
Állatok (397) Hihetetlen (267)
Univerzum (106) Magyarok (54)
Földünk (409) Babonák (96)
Törvény (89) Tudomány (227)
Viccek (38) Elgondolkodtató (265)
Élővilág (100) Emberek (507)
Karácsony (63) ujcimke (0)
Történelem (107)
Az oldal üzemeltetője a Livil Media Zrt. A tartalmak újraközlése csak a Livil Media Zrt. engedélyével történhet.
Értékesítés: sales@livilmedia.com